Kerukunan Keluarga Perantau Banjar

Informasi dan foto bubuhan Banjar di Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang, dan Bekasi

Mailing List

Inilah Mailing List Warga Banjar:

kulaan-banjar@yahoogroups.com

kalsel-jabotabek@yahoogroups.com

32 Comments »

  1. Salam kenal aja barataan

    Comment by Nurdin Haris | March 12, 2008 | Reply

  2. Ass,Wr, Wb
    Amun ulun handak umpat perkumpulan orang-orang banjar kemana ulun bisa mengubungi solanya ulun hanyar ja melihat situs nih…

    Salam,
    Anna

    Comment by Anna | April 14, 2008 | Reply

    • aslmualikum ka anna pyn dmn neh posisi tinggal djkt..

      Comment by doni | May 8, 2011 | Reply

      • Aku umpat pang ku banjar jua lawas dijkt handak bnr tedapat orang bjm

        Comment by aldiny | December 28, 2014

  3. salam kanal haja lawan orang banjar sabarataan dimana haja pian bagana, ulun orang banjar asli nang tinggal di kalibata. ulun katuju banar ada situs parkumpulan orang banjar.

    Comment by M. Ramadhan | April 18, 2008 | Reply

  4. Assalaamu’alaikum kaluarga banjar barataan,
    Apa khabar pian2 barataan??
    Ulun urang banjar nang badiam di cinere, salam kenal haja barataan.

    Wassalam,

    Comment by Nurdin Haris | June 11, 2008 | Reply

  5. Kalau mau umpat perkumpulan urang2 banjar coba kontak ibu haji Ridwan di 8197570
    Wassalam

    Comment by nizaminz | June 11, 2008 | Reply

  6. Assalamu’alaikum wr wb. Ulun umpat batakun lawan muhun infurmasi ; tahulah numur talipun atawa alamat H. Nasrullah Jamaluddin, urang Barabai nang Imam Masjid Istiqlal itu. Tarimakasih. Wassalamu’alaikum wr.

    Achmad Syarwani | June 14, 2008

    Comment by Achmad Syarwani | July 23, 2008 | Reply

  7. Ass,
    Salam kenal dari Amalia Tour, kita ingin memberitahukan ada Festival Budaya Pasar Terapung 18-20 Juli 2009,jika ingin program lengkap bisa menghubungi via tlp 0511 3353777 Fax.0511 3357 111 or email : amaliawisata@yahoo.com mobile : 08125104 3737. Terima kasih semoga kita bisa badapatan semua dan pulang kampung pada tanggal itu.
    Wassalam,
    Nanan

    Comment by nanan | June 6, 2009 | Reply

  8. ass..
    alamat bubuhan banjar di jakarta di mana sc???

    Comment by dayat | June 16, 2009 | Reply

  9. assalamualaikum,

    salam kenal ya,ulun urang banjar yang badiam lawas di depok. Kalau mau umpat perkumpulan urang2 banjar dimana bisa mahubungi? tarima kasih

    Comment by Rahmah | October 30, 2009 | Reply

  10. Berikut Alamat Kerukunan Warga Kalimantan Selatan (KWKS) JABODETABEK.

    Sekretariat: Jl. Senopat Raya No. 7-9 Kebayoran Baru

    Jakarta Selatan 12190

    Telpon: 021-52920053

    Saat ini Ketua Umum KWKS adalah H. Muhammad Noor.

    Biasanya sebulan sehabis Idul Fitri KWKS mengadakan acara Halal Bi Halal. Terakhir di gedung ESQ di TB Simatupang 10 Oktober kemarin

    Comment by nizaminz | October 30, 2009 | Reply

  11. Assalamualikum, umpat behabar gasan urang banjar di Jakarta. Adakah nang kawa mencarikan solusi. Ulun kebetulan membuka warung dimana menunya ada masakan banjar. Ulun lagi mencari koki gasan masakan banjar. Ulun minta tolong kalo ada nang kawa mencarikan solusinya. Kalo ada waktu datang ke Warung Kalimantan Jl Wijaya 1 No.17 Kebayoran Baru, Jaksel. Ini nomor HP ulun 081351102323. Tarimakasih sabalumnya.

    Comment by Hilmi | September 3, 2010 | Reply

  12. Wa’alaikum salam wr wb,
    Alhamdulillah jika ada Warung Kalimantan.
    Ulun hampir tiap hari habis pulang kantor lewat situ.
    Ulun kira ampun non Muslim. Ternyata Muslim juga yang punya.
    Ada baiknya agar lebih dikenal membuat website. Jadi kalau ada nang mancari rumah makan banjar di internet (misalnya untuk buka puasa bersama), mereka bisa menemukan Warung Kalimantan. Biayanya paling hanya Rp 3 juta (total).
    Sebagai contoh ulun 2 bulan lalu membuat website munatour.co.id.
    Alhamdulillah website munatour.co.id yang baru 2 bulan saya develop menempati peringkat pertama di google.co.id untuk key word: biro haji dan biro umrah. Untuk biro haji menempati urutan pertama dari lebih 2 juta laman situs (page website). Silahkan lihat di:
    http://agusnizami.wordpress.com/2010/09/05/strategi-seo-dan-ranking-google-untuk-website/

    Dengan kinerja seperti itu, alhamdulillah mereka dapat 3 (2 di antaranya pasangan suami istri) permintaan haji dari calon jema’ah melalui website mereka hanya dalam waktu 2 bulan. Paling tidak mereka dapat Rp 25 juta. Dalam setahun paling tidak mereka bisa mendapat Rp 150 juta dari “order” yang didapat dari website mereka. Itu keuntungan yang berlipat ganda mengingat untuk pembuatan website tersebut mereka cuma menghabiskan Rp 3 juta saja.

    Silahkan kunjungi juga website ulun di:
    http://media-islam.or.id
    Banyak artikel Islam bermanfaat di situ.

    http://media-islam.or.id/2010/07/22/pembuatan-website-seharga-rp-3-juta/

    Comment by Admin | September 5, 2010 | Reply

  13. Tolong info cara menghubungi bubuhan banjar di tembilahan dan kuala tungkal.

    Comment by nanan | October 28, 2010 | Reply

  14. kami (depot soto & sate banjar saudara ) imenghaturkan terimakasih kepada masyarakat surabaya serta soto & sate banjarlover a/suksesnya &dukungan kepada kami ( depot soto & sate banjarsaudara ) difestival jajanan bango 2010 di surabaya dimana depot…soto &sate banjar saudaramendapat predikat 3 besar …dari10 besar omset…penjualan terbesar selama festival jajanan bango 2010dan yg lebih … Lihat Selengkapnyamembanggakan kami adalah satu2 nya kuliner dari p.kalimantandan yang berasal dari depot/warung/rumah makan luar p .kalimantan maa kami terlambat dalam merespon/menyatakan/menghaturterima kasih semogaTuhan yang maha pengasih membalas segala dukungananda kepada kami (depot soto & sate banjar saudara )

    Comment by SOTO &SATE BANJAR SAUDARA | December 5, 2010 | Reply

  15. asw..ulun umpat mengenalkan diri lah,ngaran ulun rachmatullah alias memed @
    ulun d jakarta membuka usaha d bidang konveksi n promosi seperti pembuatan baju,jaket,almamater,topi,pin,mug,jam dinding dll…tlp ulun 081310516148 or 021-98344645 @
    trima kasih banar wan bubuhan pian seberataan sdh meijinkan ulun mengenalkan diri wan usaha ulun..wass

    Comment by memed banjar | December 13, 2010 | Reply

  16. Assalamualaikum

    Salam kenal sebarataan.. Ulun orang banjar yg tinggal di daerah pondok aren tangerang.. Ada kah perkumpulan orang2 banjar di tangerang??

    Comment by ida | January 21, 2011 | Reply

  17. Aslmkm,ulun arang banjar asli nang rancak bolak balik jakarta,babisnis kecil kecilan,ulun handak tahu dimana toko2 grosir bubuhan kita banjar nang ada di jakarta,soalx ulun kada hapal,mun bubuhan pian ada info tolong kirim aja sms ke no hp;081347762349.ahmad albanjari.

    Comment by ahmad | April 16, 2011 | Reply

  18. aslmualikum paman acil kai nini julak..
    nama ulun doni urg banjar ulun tinggal didepok, kuliah di unversitas gunadarma..
    mun ulun handak umpat bekumpul dmn..

    Comment by doni | May 8, 2011 | Reply

  19. Umpatan pangai….kiapa caranya lah umpatan parkumpulan urang banjar kalau lg ada acara??? Tulungai lah….

    Comment by Dewi | May 21, 2011 | Reply

  20. Ulun nalan org banua, hndk cr gawian di jakarta. . . . . Adakah yg mau bntu ulun, lun bisa masak2kn banjar
    Bla ad call atw sms ulun 085249338883

    Comment by Nalan | July 28, 2011 | Reply

  21. DEPOT SOTO & SATE BANJAR SAUDARA BUKA LAGI
    PUCANG KEREP 31 SURABAYA
    200 METER SELATAN PASAR PUCANG ANOM SEBELAH PERSIS HOTEL PASAH ASI
    TLP.031.5018639 & 5020434
    LAYANAN ANTAR RADIUS KURANG 3 KM TANPA ORDER MIN & ONGKOS KIRIM
    KAMI DEPOT SUDAH 2 X MENJADI PESERTA FESTIVAL JAJANAN BANGO 2010 , 2011MENDAPAT PREDIKAT 10 BESAR OMSET TERBESAR DAN SATU 2 NYA WAKILKULINER DARI LUAR P .JAWA THX BANGO AYO KITA LESTARIKAN DAN KITA JAGA WARISAN KULINER BANGSA INDONESIA BERSAMA KECAP BANGO

    Comment by DEPOT SOTO BANJAR SAUDARA | November 29, 2011 | Reply

  22. Pengen banget sesama perantauan bisa kenal dan bisa bertukar fikiran utk membangun banua kita.

    Comment by ifa | March 5, 2012 | Reply

  23. Handak umpat bakumpul ϑi jkt , pin ulun 28BFA331 add grupnya lah

    Comment by ekacahyanaadi | November 2, 2012 | Reply

  24. Assalamualaikum bubuhan banjar semua, ulun handak promosi “RUMAH MAKAN SOTO BANJAR” , pabila handak bejalanan ke bogor atau puncak melewati Jl. Raya Bogor singgahlah untuk mencicipi. tepatnya di KM.43 depan RS.TRIMITRA Cibinong. terimakasih

    Comment by Rahmat Kumaeni | February 7, 2013 | Reply

  25. Ass,ulun handak umpat jua nah dlm milis urang banjar,ulun tinggal di daerah bsd tanggerang.salam kenal dari ulun,

    Comment by ifa umar | March 7, 2013 | Reply

  26. Salam kenal ifa bintaro tanggerang selatan

    Comment by ifa umar | March 8, 2013 | Reply

  27. Assalamualaikum, ulun handak umpat promosi jua nah. Ulun hanyar aja mambuka DEPOT BANJAR, ulun bajual nasi kuning masak habang , soto banjar lawan pepes patin bakar. Ulun mambuka depot tu di jl pegambiran no.43(sabarang giant atawa parak jua lawan terminal rawamangun). Amun pian2 liwat diparak situ, singgah haja. Terima kasih.
    Hp. 081317146999

    Comment by Derry | May 9, 2013 | Reply

  28. umpat promosi nah… perkenalkan ulun syaiful begawi di garuda indonesia branch office surabaya… handak menawarkan infomasi bahwa tanggal 20 juni 2013 ini garuda indonesia membuka rute baru surabaya banjarmasin dengan harga sekali jalan IDR.350.000++.. bagi piyan sabarataan yang ada di surabaya nang handak bulik ka banua agar kiranya mahubungi call center kami di 031 5456226/28 atau 08041807807

    Comment by syaiful aditya | June 18, 2013 | Reply

  29. assalamualaikum
    salam kenal, ulun handak umpat promisi jua, ulun sudah 3 bulan ini mambuka warung soto di daerah benhill, di jalan tondano (parak lapangan merah), nang handak singgah. Terima kasih.

    Comment by lia | November 15, 2013 | Reply

  30. assalamualaikum,,
    umpat bagabung nah,, lun urang banjar yg badiam di jakarta, tepatnya di daerah kasablanka, tebet.

    kyapalah caranya biar kita bisa takumpulan, silaturahmi,, klo ai ada info, nie no HP lun nah : 087782059274

    tarimaksihlah barataan,,,

    Comment by Abie Zainal Muttaqin | March 15, 2014 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: